středa 13. února 2008

Zabriskie Point

V neděli, 10.2. jsem měl možnost, díky Projektu 100, kouknout v Minikině kavárna na film Zabriskie Point, který mě zajímal snad jen kvůli tomu, že na soundtracku se velkou mírou podíleli Pink Floyd, což, podle mě, dělá hodně při uvažování, zda jít na nejnovější hollywoodský trhák s nabušenými efekty nebo se usadit do mnohem menšího sálu a užít si lyricko-divnou podívanou, jakou film nabízí.



Bohužel, zvukově se projekce vůbec nezdařila. Výšky řvaly naplno, takže jsme byli rádi, že jsme odešli aspoň s 10% sluchu. Jinak film byl takový, jak jsem si přečetl třeba na CSFD, a zahráli mi na konci při hrátkách s pomalým záběrem a lítajícími kusy jídla, z nichž "roztančené" syrové kuře bylo nejbizarnější, Careful With The Axe, Eugene.
Scéna (pro mnohé známá) v Zabriskie Point, kde kopulovalo na několik dvojic současně, prý vyvolala ve své době snad i srovnávání s pornografií, z pohledu dnešního by se mohlo zdát, že si hrají děti na písečku a kopulační pohyby mají naučené z Mateřídoušky.
Za zmínku také stojí pomalované letadlo, které si hlavní postava vypůjčila a následně upravila různými nápisy, jakož i pomalovala obrovskými ňadry. Efekt se povedl, při hledání detailů letícího letadle jsem se parádně bavil.
Pro filmového konzumenta typu ZKOUKNU - VYPNU - IHNED ZAPOMENU - POUŠTÍM NOVÝ FILM to asi není, ale hudebně je to vážně lahůdka, ale to ze mě mluví zaujatost pro Floydy.


K nadpisu

Žádné komentáře: